Zsofia Ottovay (Boedapest, 1972) is in 1996 haar loopbaan begonnen als advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen te Den Haag. Omdat haar hart meer bij de gezondheidszorg ligt, heeft zij in 1999 de overstap gemaakt naar het toenmalige Medisch Centrum Alkmaar, thans Noordwest Ziekenhuisgroep.
Ze is daar eerst werkzaam geweest als secretaris Raad van Bestuur en later als juridisch adviseur. Sinds 2008 is Zsofia juridisch adviseur bij het Academisch Medisch Centrum. In deze functie heeft ze zich gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van onderzoeksgerelateerde contracten en het adviseren in juridische kwesties rondom medisch-wetenschappelijk onderzoek. Vanuit die positie is zij vanaf het begin betrokken geweest bij de totstandkoming van diverse landelijke standaard-onderzoekscontracten, waaronder de zogeheten ‘Nefarma-template’. Deze laatste template is verder uitgewerkt onder de vlag van de DCRF CTA Review-groep.

Zsofia is tevens jurist-lid van twee medisch-ethische toetsingscommissies: sinds 2008 van de METC Noord-Holland en sinds 2014 van de MEC-U (Medical Ethics Committees United). Verder is zij sinds 2012 bestuurslid van de Stichting Malaria No More Nederland.

Zsofia is lid van de DCRF-werkgroep Lokale Uitvoerbaarheid en vanaf januari 2017 maakt zij deel uit van het Dagelijks Bestuur van de DCRF.