Scholing en communicatie moeten dit op gaan lossen, dus bespreek dit met alle betrokkenen. De DCRF werkgroep kan hierin adviseren. Per 1 november is de VGO verplicht in Nederland voor klinisch geneesmiddelenonderzoek. Vanaf 1 februari 2022 kunnen studies via CTIS worden ingediend als de verrichter dit aangeeft, vanaf 2023 is dit verplicht voor alle nieuwe studies. VGO deel A is een verplicht onderdeel van het dossier deel II.
De Training Lokale Geschiktheid Onderzoeksinstelling (met gebruik van de VGO) is eind april 2021 gelanceerd in de DCRF Academie op dcrfacademie.nl. In de e-learning module wordt de procedure behandeld die van toepassing is bij het bepalen van geschiktheid van de deelnemende centra aan WMO-plichtig onderzoek in Nederland. In deze training leer je over de nieuwe procedure Lokale Haalbaarheid en de Verklaring Geschiktheid Onderzoeksinstelling (VGO). De online training is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de DCRF Werkgroep Lokale Uitvoerbaarheid, met bijdragen van experts vanuit STZ ziekenhuizen, UMC’s, algemene ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, CRO’s en het Platform Onderzoekersnetwerken.
In de e-learning wordt op een interactieve en praktijkgerichte manier alle stappen van de nieuwe procedure Lokale Haalbaarheid uitgelegd aan de hand van een herkenbare casus. De online scholing bestaat uit 1 interactieve online module van 1,5 uur en een test van 8 vragen. Na afronding van de training ben je helemaal op de hoogte van de nieuwe procedure.
De e-learning module Lokale Geschiktheid Onderzoeksinstelling is beschikbaar via de webshop DCRF Academie en kost €50,- excl BTW per persoon. Wil je de module voor meerdere personen in de organisatie aanschaffen? Neem dan contact op met de Klantenservice van DCRF Academie via +31 (0)85 065 10 47 of klantenservice@dcrfacademie.nl