In het kader van het Nationaal Actieplan Klinisch Onderzoek wordt door alle veldpartijen samengewerkt om het WMO-plichtig onderzoek in Nederland te optimaliseren. Eén van de doelen van het actieprogramma is om onderzoekersnetwerken te faciliteren die kennis en ondersteuning kunnen bieden bij het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek. Hiervoor is de werkgroep Academic Excellence opgericht.

Bent u lid van een onderzoekersnetwerk? Dan vragen we u om onze enquête in te vullen via deze link. Hiermee kunnen we in kaart brengen welke onderzoekersnetwerken al bestaan binnen Nederland, wat hun activiteiten zijn en hoe zij georganiseerd zijn. Op basis van uw antwoorden is het mogelijk dat we (met uw toestemming) uw netwerk in een vervolgfase zullen benaderen voor een uitgebreider interview. Ons doel is om te leren van bestaande netwerken: wat zijn succesfactoren, waar liggen uitdagingen en hoe zou de DCRF deze onderzoeksnetwerken kunnen ondersteunen?

De deadline voor het invullen van de enquête is 12 maart 2025.

Gelieve dit bericht te delen met andere personen die namens hun onderzoeksnetwerk deze enquête kunnen invullen. Voor vragen of meer informatie over de werkgroep Academic Excellence kunt u contact opnemen met info@pedmed.nl.

Namens de werkgroep Academic Excellence van de DCRF, alvast bedankt voor uw medewerking.

Sabine van Dijk, PhD (ZonMw; Senior Programmamanager)
Carmen Dirksen (NFU – Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra ;  CEO Clinical Trial Center Maastricht (CTCM)
Marloes Jonkers (Platform Onderzoekers Netwerken; Clinical Trial Manager Pedmed-NL)
Astrid Keijser (Nederlandse Longartsenvereniging; Onderzoekscoördinator)
Cheung Tang (Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen; Local Trial Manager Amgen)
Ana Valencia (ACRON; Clinical Operations Manager Fortrea)