Bron: Eupati nieuwsbrief 3 oktober 2023

 

Goed nieuws! Patiëntenvertegenwoordigers die de Nederlandse EUPATI-opleiding hebben afgerond, hebben vanaf nu ook toegang tot het Europese platform EUPATIconnect. Het platform koppelt onderzoekers aan ervaren patiëntenvertegenwoordigers. Een mooie stap vooruit in patiëntenparticipatie bij geneesmiddelenonderzoek en zeer waardevol voor de afgestudeerden van de EUPATI NL-opleiding.

“Dat EUPATIconnect vanaf nu ook toegankelijk is voor Nederlandse fellows, is heel goed nieuws”, zegt EUPATI NL-fellow Saskya Angevare. Saskya is medewerker EUPATI NL bij PGOsupport, de trekker van de deze opleiding. “We hebben de afgelopen 1,5 jaar hard gewerkt om deze toegang te verkrijgen”.

Internationaal platform
EUPATIconnect is een internationale database en een initiatief van EUPATI Europe om afgestudeerden (fellows) te matchen met onderzoekers en medicijnontwikkelaars, die patiënten bij hun projecten willen betrekken. Het platform maakt het voor hen makkelijker om ervaren patiëntenvertegenwoordigers te vinden, en voor EUPATI-fellows om hun kennis en vaardigheden gerichter in te zetten.

Al meer dan 200 patiëntenvertegenwoordigers hebben hun profiel aangemaakt op het platform. Daarin kunnen ze aangeven voor welke soort projecten ze beschikbaar en benaderbaar zijn. Als onderzoekers een verzoek indienen om fellows voor hun projecten te vinden, verbindt het EUPATI-secretariaat beide partijen met elkaar.

  1. Bekijk het platform EUPATIconnect

EUPATI NL
De EUPATI Nederland-opleiding is afgeleid van patiëntenacademie EUPATI Europe (European Patients’ Academy on Therapeut Innovation). EUPATI leidt ervaren patiëntenvertegenwoordigers op tot volwaardige gesprekspartners bij de ontwikkeling van medicijnen.

EUPATI NL heeft inmiddels 2 leergangen met fellows afgeleverd. De derde leergang is half september van start gegaan met 17 studenten.

  1. Lees meer over inspirerende kick-off van EUPATI NL 2023-2024
  2. Bekijk de praktijkervaringen van EUPATI NL-fellows en hun gesprekspartners

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rond EUPATI NL? Volg EUPATI Nederland op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsflits.