Zorgdromen

“Verandering start bij dromers. Zij zijn de visionairs die een betere toekomst voor cliënten en patiënten voor ogen hebben en zich daarbij niet laten tegenhouden door belemmeringen.” Dat schrijven Henk Pastoors en Philip J. Idenburg in de inleiding van hun boek Zorgdromen: 100 dromen over de toekomst van onze zorg. In het webboek verwoorden mensen die betrokken zijn bij de zorg hun dromen, dromen die innovatie in de zorg aanjagen. Het is een divers overzicht van dromen waarmee de auteurs anderen willen inspireren.

Een van de dromers is Eric Roos, bestuurslid van de DCRF. Eric Roos is tevens voorzitter van de Parkinson Vereniging. In zijn droom is de Parkinson Vereniging niet meer nodig omdat er een behandeling is die de ziekte van Parkinson kan genezen.

In het boek staat ook de droom van Gerard Schouw, directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, een van de organisaties die zijn aangesloten bij de DCRF.

Gerard schouw droomt van een wereld waarin we binnen enkele jaren een effectief geneesmiddel tegen dementie hebben gevonden. Daarom geven geneesmiddelenbedrijven niet op met het zoeken naar een doorbraak.

Niet alleen deze dromen zijn de moeite waard. Ook de andere zorgdromen beschrijven pakkende wensen voor de Nederlandse gezondheidszorg.