Begin juni vond de BIO International Convention plaats in Boston. Aan deze jaarlijkse conventie van de biotech sector was een handelsmissie gekoppeld, onder leiding van minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er bestaat al langere tijd een bilaterale samenwerking tussen Nederland en deze regio, het zogenaamde ‘Program of Cooperation’. Onze  voorzitter, Bart Scheerder, heeft onder toeziend oog van minister Adriaansens tijdens de bijeenkomst over deze bilaterale samenwerking een pitch gegeven. De kern:  waarom Nederland de logische ‘landingsplaats’ is voor Amerikaanse partijen voor het uitvoeren van klinisch onderzoek binnen Europa.

Bart benadrukte daarbij de unieke rol van de DCRF als verbindende factor voor partijen betrokken bij klinisch onderzoek. Door de infrastructuur en omvang is Nederland bij uitstek een land voor het uitvoeren van (vroege fase) klinische studies. Dit komt onder meer door de hoge mate van kennis, bundeling van expertise en professionele samenwerking tussen partijen.

Voor de Life Sciences & Health sector is Boston, en de staat Massachusetts, een broedplaats van innovatie. Met gerenommeerde universiteiten zoals MIT en Harvard, veel middelgrote biotech bedrijven en hoofdvestigingen van bijna alle grote farmaceutische bedrijven, is dit een plek waar veel nieuwe behandelingen worden ontwikkeld. Te allen tijden voeren deze bedrijven meer dan 100 onderzoeken uit in Nederland. Het is van belang deze samenwerking voort te zetten en te versterken. Als vervolg op de pitch van Bart wordt binnenkort een workshop georganiseerd: ‘How to bring your research to the Netherlands and how the Netherlands can help you Deliver!’