Op 28 februari 2024 organiseert V&VN Research Professionals van 13.00 uur tot 15.00 uur een online workshop “Patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden & patiëntenparticipatie in onderzoek”. We nodigen je hier graag voor uit!

Tijdens deze workshop gaan we in op wat zijn gezondheidsvaardigheden, hoe herken je patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterden, hoe betrek je deze patiënten bij onderzoek en wat is daarvoor nodig. Ook besteden we aandacht aan patiëntparticipatie in onderzoek: hoe doe je onderzoek samen met patiënten in plaats van alleen voor hen. We bespreken hoe patiënten vanaf het begin als co-onderzoekers kunnen meewerken aan onderzoek, en op welke manieren dat kan bijdragen aan het werven en behouden van deelnemers voor je onderzoek.

Het eerste deel van de workshop wordt verzorgd door dr. Janneke Noordman, senior-onderzoeker ‘Communicatie in de gezondheidszorg’ bij het Nivel. Janneke doet al ruim 15 jaar onderzoek naar en samen met patiënten en zorgverleners op het gebeid van communicatie in de spreekkamer, gezondheidsvaardigheden en samen beslissen. Het tweede deel van de workshop wordt gedaan door dr. Femke van Schelven, postdoc onderzoeker ‘Zorg en participatie bij chronische aandoeningen’ bij het Nivel. Zij houdt zich voornamelijk bezig met patiëntparticipatie in onderzoek. In 2022 promoveerde ze op het betrekken van jongeren met een chronische aandoening bij onderzoek.

Praktische informatie

Datum: 28 februari 2024

Tijd: 13.00 uur – 15.00 uur

Locatie: online via Ms Teams

Kosten: € 15,00 – Leden van V&VN Research Professionals kunnen gratis deelnemen.

AANMELDEN