DCRF en GCP Central werken samen aan online training ECTR

Een onderdeel van het ECTR informatieprogramma is het opzetten van een e-learning om alle betrokkenen, waaronder onderzoekers, leden van METC’s, onderzoeksmedewerkers van bedrijven, research verpleegkundigen, trial-coördinatoren en apothekers, optimaal te scholen.

De DCRF maakt de e-learning in samenwerking met trainingsbureau GCP Central, dat na een zorgvuldig proces uit een aantal potentiële partijen is geselecteerd.

Om de e-learning zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk van klinisch onderzoek, overleggen de DCRF en GCP Central met vertegenwoordigers van diverse partijen die direct te maken gaan krijgen met de nieuwe wetgeving. In de periode september tot december 2017 hebben deze vertegenwoordigers tijdens een aantal bijeenkomsten hun inbreng op de inhoud van de cursus gegeven.

Vanwege het uitstel van de ingangsdatum van de ECTR is de ontwikkeling van de e-learning tijdelijk stopgezet en in 2019 weer opgepakt. In mei 2019 is er een laatste bijeenkomst met vertegenwoordigers van diverse partijen om de laatste onderwerpen van de e-learning met hen te bepreken. Daarna wordt de cursus geproduceerd. Het is nog niet bekend wanneer de cursus beschikbaar is.