Online training over de ECTR

Een onderdeel van het ECTR informatieprogramma is een e-learning over de ECTR om alle betrokkenen, waaronder onderzoekers, leden van METC’s, onderzoeksmedewerkers van bedrijven, research verpleegkundigen, trial-coördinatoren en apothekers, optimaal te scholen. Deze training is gelanceerd tijdens het DCRF Jaarcongres van 2019.

De ECTR e-learning is modulair opgezet, waardoor cursisten een training kunnen kiezen die past bij hun specifieke rol binnen klinisch onderzoek. De training heeft een flexibele opzet en kan gevolgd worden waar en wanneer het de cursist schikt. Dit zorgt voor een minimale belasting van het werk of privéleven van de cursisten.

De DCRF heeft er bewust voor gezorgd dat deze training al beschikbaar voordat de ECTR van kracht wordt, omdat het van het grootste belang is dat iedereen die betrokken is bij klinisch geneesmiddelenonderzoek zich tijdig voorbereidt op de veranderingen die de ECTR tot gevolg heeft.

De e-learning over de ECTR is uniek in Europa. De DCRF biedt de training aan via de DCRF Academie, die is opgericht om klinisch onderzoek professionals te ondersteunen bij het doen van goed onderzoek.

Meer weten over de DCRF Academie en de ECTR e-learning? Neem dan een kijkje op de kersverse website van de DCRF Academie.

De ECTR training is ook opgenomen in de eBROK. Vanaf 1 februari 2020 kunnen umc-medewerkers die de eBROK volgen, zich in hun eigen leeromgeving ook de kennis over de ECTR eigen maken.

GCP Central

De DCRF heeft de ECTR e-learning ontwikkeld in samenwerking met trainingsbureau GCP Central, dat na een zorgvuldig proces uit een aantal potentiële partijen is geselecteerd.

Om de e-learning zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk van klinisch onderzoek, hebben de DCRF en GCP Central intensief overlegd met vertegenwoordigers van diverse partijen die direct te maken gaan krijgen met de nieuwe wetgeving.