Online training over de CTR

Een onderdeel van het CTR informatieprogramma is een e-learning over de CTR om alle betrokkenen optimaal te scholen. Deze training is gelanceerd tijdens het DCRF Jaarcongres van 2019 en is bedoeld voor onderzoekers, leden van METC’s, onderzoeksmedewerkers van bedrijven, research verpleegkundigen, trial-coördinatoren en apothekers.

De CTR e-learning is modulair opgezet, waardoor cursisten een training kunnen kiezen die past bij hun specifieke rol binnen klinisch onderzoek. De training heeft een flexibele opzet en kan gevolgd worden waar en wanneer het de cursist schikt. Dit zorgt voor een minimale belasting van het werk of privéleven van de cursisten.

De e-learning over de CTR is uniek in Europa. De DCRF heeft er bewust voor gezorgd dat deze training al beschikbaar is ruim voordat de CTR van kracht wordt. Het is immers van het grootste belang dat iedereen die betrokken is bij klinisch geneesmiddelenonderzoek zich tijdig voorbereidt op de CTR. De CTR wordt in december 2021 van toepassing.

De DCRF biedt de training aan via de DCRF Academie, die is opgericht om klinisch onderzoek professionals te ondersteunen.

Meer weten over de DCRF Academie en de CTR e-learning? Neem dan een kijkje op de website van de DCRF Academie.

Cursisten van de BROK kunnen de CTR modules, en binnenkort ook de VGO module, volgen via de BROK

GCP Central

De DCRF heeft de CTR e-learning ontwikkeld in samenwerking met trainingsbureau GCP Central, dat na een zorgvuldig proces uit een aantal potentiële partijen is geselecteerd.

Om de e-learning zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk van klinisch onderzoek, hebben de DCRF en GCP Central intensief overlegd met vertegenwoordigers van diverse partijen die direct te maken gaan krijgen met de nieuwe wetgeving.