Nu bijna iedereen genoten heeft van de zomervakantie en hopelijk uitgerust weer aan de slag is gegaan, is het tijd voor een interessant Najaarssymposium dat wordt georganiseerd op 7 november a.s. door de ACRON.

Dit keer op een leuke locatie midden in het centrum van Woerden.

De ACRON heeft van haar leden meerdere verzoeken gekregen om meer informatie te krijgen over de recent verplicht gemaakte patiëntenparticipatie vanuit de CCMO en hoe dit toegepast wordt in haar klinische onderzoeken en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Het wordt ook steeds normaler/belangrijker om patiënten te vergoeden voor deelname aan klinisch onderzoek. Er zijn wat richtlijnen beschikbaar gesteld vanuit de CCMO, maar het is niet altijd even eenduidig hoe deze vergoeding exact is vast te stellen.

Maar ook de onderwerpen patient adherence en recruitment zullen aan de orde komen. Dit zal steeds belangrijker gaan worden, want protocollen worden steeds complexer en de juiste patiëntenpopulatie is steeds moeilijker te vinden.

Daarom wil de ACRON deze onderwerpen graag presenteren vanuit een aantal verschillende invalshoeken (CCMO, academie, patient recruitment bureau en een onderzoekscentrum). Al met al een aantrekkelijk programma en daarbij is het zoals altijd een leuke gelegenheid om elkaar weer eens te spreken!

Zet dus dinsdagmiddag 7 november a.s. alvast in je agenda of meld je vast aan via deze link