Met ingang van 22 november jl. is Bart Scheerder namens de Associatie Contract Research Organisaties Nederland (ACRON) toegetreden tot het Algemeen Bestuur van de DCRF. Hij volgt hiermee John Blank op die zijn bestuursactiviteiten voor de ACRON heeft neergelegd.

Bart is werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen waar hij is begonnen als CRA bij de academische contract research organisatie TCC. Als projectmanager heeft hij later voor TCC verschillende trials gemanaged die door heel Europa werden uitgevoerd, en heeft zo een goede kijk gekregen op het Europese (contract) onderzoek, zowel op het onderzoeker geïnitieerde onderzoek als op het bedrijfsgeïnitieerde onderzoek.

Momenteel werkt Bart voor het UMCG aan de internationale strategie en relaties. Daarnaast focust hij zich op de publiek-private samenwerkingen binnen het e-health domein, waarvoor hij met partners een publiek-private samenwerking heeft opgericht, onder de naam dHealth Lab. Bart is ook mede-oprichter van het Biobank Kennis en Expertise centrum (BiKE), een samenwerking van het UMCG met het grote populatie cohort en biobank Lifelines.

Het bestuur van de DCRF heet Bart van harte welkom in het bestuur en is blij dat de goede samenwerking met de ACRON voortgezet kan worden.