Wij stellen de gezondheid van mensen voorop door de kwaliteit van klinisch onderzoek in Nederland te verbeteren. Daarom introduceren we tijdens ons jaarlijkse congres op 25 september de DCRF Academie. De DCRF wil met de DCRF Academie een moderne, efficiënte leeromgeving bieden voor iedereen die betrokken is bij medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (klinisch onderzoek). Met behulp van e-learning technieken, een geëngageerde gemeenschap van gebruikers en haar netwerk, heeft de DCRF met de DCRF Academie de ambitie om training te innoveren en gebruiksvriendelijke oplossingen aan te reiken.

ECTR e-learning

De eerste training die de DCRF Academie gaat aanbieden is de e-learning over de ECTR. Iedereen die op een efficiënte en overzichtelijke manier kennis wil nemen van de details van deze nieuwe wetgeving voor het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek met geneesmiddelen, kan zich tijdens het congres al voor de e-learning aanmelden. De ECTR-training is bedoeld voor alle mensen die zich bezighouden met de opzet, beoordeling en/ of uitvoering van klinisch onderzoek met geneesmiddelen, zoals onderzoekers, METC-leden, trial-coördinatoren, researchverpleegkundigen, en CRA’s. De online cursus is gemaakt door GCP Central, dat na een zorgvuldig proces uit een aantal trainingsbureaus is geselecteerd. Tijdens het ontwikkelproces hebben de DCRF en GCP Central bijeenkomsten georganiseerd met vertegenwoordigers van de DCRF samenwerkingspartners, om de inhoud van de ECTR-training zoveel mogelijk op de doelgroep en hun dagelijkse praktijk af te kunnen stemmen. Ook in de laatste productiefase hebben deze vertegenwoordigers de cursus beoordeeld.

De DCRF werkt er op dit moment hard aan om in de toekomst ook andere trainingen aan te kunnen bieden.

Aanmelden voor congres

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden voor het congres voor een gereduceerd tarief van € 175,00, kan nog online tot donderdag 19 september a.s.. Bij aanmelding op de congresdag, geldt een tarief van € 200,00.