Op de website wewordenbeter.nl is een interview gepubliceerd met Eric Roos. Eric is lid van het Dagelijks bestuur van de DCRF en heeft de ziekte van Parkinson. In het artikel vertelt hij eerlijk wat de klachten en de uiteindelijke diagnose voor hem betekenden. Hij had een dynamische en veeleisende carrière, die hij noodgedwongen heeft beëindigd, omdat dat voor zijn welzijn beter was. Eric wilde echter niet stilzitten en is zich als vrijwilliger in gaan zetten voor verschillende organisaties. Zo is hij is zes jaar voorzitter van de Parkinson Vereniging geweest. Daarnaast heeft hij ook een aantal andere bestuursfuncties, onder meer bij de DCRF.

Eric zegt in het interview: “De uitdaging is om zo fit mogelijk te blijven. Ik probeer het glas half vol te zien en te kijken naar de dingen die ik nog wel kan. Zo lang ik voel dat ik boven mijn persoonlijke situatie kan uitstijgen, blijf ik werken en me inzetten voor een beter leven van Parkinson-patiënten.”

De DCRF is blij dat hij zich als bestuurslid ook inzet voor het klinisch onderzoek in Nederland, daar profiteren uiteindelijk alle patiënten van.

Wewordenbeter.nl is een website van de DCRF koepel Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen met informatie over ziekten, gezondheid en innovatieve geneesmiddelen.