DCRF voorzitter Henk Kamsteeg heeft tijdens het Jaarcongres 2019, op feestelijke wijze de DCRF Academie gelanceerd! Met een druk op de knop en onder luid applaus onthulde hij de website van de DCRF Academie. De DCRF wil met de DCRF Academie een moderne, efficiënte leeromgeving bieden voor iedereen die betrokken is bij klinisch onderzoek. De DCRF Academie is ontwikkeld in samenwerking met GCP Central, dat na een zorgvuldig proces uit een aantal trainingsbureaus is geselecteerd.

Na de onthulling van de DCRF Academie presenteerden Annelies van Woudenberg (DCRF) en Marieke Meulemans (GCP Central) de eerste training die de DCRF Academie aanbiedt: de e-learning over de ECTR, de nieuwe Europsese wetgeving voor het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek met geneesmiddelen. De training is een primeur in Europa.

In een vrolijk en tegelijk serieus vraag- en antwoordspel met de zaal, lieten ze zien welke onderwerpen tijdens de training onder meer aan bod komen. Een aantal aanwezigen in de zaal gaven er blijk van dat ze nog niet op de hoogte zijn van alles wat er over de ECTR te weten valt. Met de e-learning kunnen zij nu snel hun kennis op peil brengen, voordat de ECTR van kracht wordt.

De ECTR e-learning is modulair opgezet, waardoor cursisten een training kunnen kiezen die past bij hun specifieke rol binnen klinisch onderzoek. De training heeft een flexibele opzet en kan gevolgd worden waar en wanneer het de cursist schikt. Dit zorgt voor een minimale belasting van het werk of privéleven van de cursisten.

De DCRF heeft deze training bewust nu al gelanceerd omdat het van het grootste belang is dat iedereen die betrokken is bij klinisch geneesmiddelenonderzoek zich tijdig voorbereidt op de veranderingen die de ECTR tot gevolg heeft.

De DCRF Academie en de ECTR e-learning is door de congresbezoekers met enthousiasme ontvangen.

Meer weten over de DCRF Academie en de ECTR e-learning? Neem dan een kijkje op de kersverse website van de DCRF Academie.