De ECTR! Wat gaat er veranderen? De komst van de EU verordening voor klinisch onderzoek met geneesmiddelen roept bij veel mensen vragen op. Om die vragen te beantwoorden, is er zowel op de website van de CCMO als op die van de DCRF een speciale pagina met informatie over de nieuwe wetgeving (www.ccmo.nl/nl/europese-verordening en www.dcrfonline.nl/ectr). Je kunt daar onder meer de brochure over de ECTR downloaden.

Ook geven Cees de Heer, algemeen secretaris van de CCMO en Annelies van Woudenberg, projectleider van de DCRF, regelmatig samen presentaties tijdens bijeenkomsten in ziekenhuizen om de verordening te verduidelijken.

Bij een van die bijeenkomsten, in het Erasmus MC eind 2017, zijn van beide presentaties video-opnamen gemaakt. Het Erasmus heeft die belangeloos aan de CCMO en de DCRF ter beschikking gesteld om te publiceren. Je kunt de opnamen hier bekijken. Deel de link naar de beelden gerust met collega’s, zodat jullie samen kunnen bespreken wat voor jullie de consequenties van de veranderingen zijn.

Mocht je naar aanleiding van de opnamen vragen hebben, stuur dan een berichtje naar secretariaat@dcrfonline.nl.