Tijdens het DCRF Jaarcongres op 25 september introduceert de DCRF de DCRF Academie

Met heel veel plezier laten we je nu ook weten dat de DCRF tijdens het congres de eerste online training van de DCRF Academie presenteert. Het gaat om de e-learning over de European Clinical Trial Regulation (ECTR), de nieuwe wet die binnenkort het klinisch onderzoek met geneesmiddelen in Europa, en dus ook in Nederland, regelt.

De wet beschrijft:

  • het medisch-ethische toetsingsproces, waaronder de wijze van indiening van onderzoeksprotocollen en de doorlooptijden van dit proces;
  • de veiligheidsrapportage;
  • de publicatie van onderzoeksgegevens.

De informatie van de onderzoeken wordt via een nieuw EU-webportaal openbaar gemaakt. Beslisregels bepalen wanneer wat gepubliceerd wordt.

Wil jij je goed voorbereiden op deze wet? Meld je dan aan voor de ECTR e-learning. Dat kan vanaf 25 september!

In de e-learning leer je hoe je bij de opzet en uitvoering van onderzoek kunt voldoen aan de ECTR. De ECTR-training is opgebouwd uit modules. Zo kun je voor jouw specifieke rol binnen klinisch onderzoek de juiste training kiezen.

Je kunt de training volgen waar en wanneer het jou uitkomt.

Deelnemers die de training met succes voltooien, ontvangen na afloop een certificaat. De training is ook geaccrediteerd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de DCRF Academie? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de nieuwe website.