Het doet ons genoegen dat op 20 juni jl. Hans Stam, secretaris/ penningmeester van de DCRF, en Marieke Meulemans, oprichter van GCP Central, de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen hebben ondertekend voor de ontwikkeling en exploitatie van een online trainingsprogramma over de ECTR.

De ECTR, die in 2019 van kracht wordt, is de afkorting voor de EU Verordening 536/2014, betreffende klinische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik. De verordening heeft tot doel om het klinisch geneesmiddelenonderzoek binnen de EU te vereenvoudigen en te versnellen.

De ECTR e-learning is bedoeld voor alle mensen die zich bezig houden met de opzet, beoordeling en/ of uitvoering van klinisch onderzoek, zoals onderzoekers, METC-leden, trial-coördinatoren, research verpleegkundigen, en CRA’s. Om te zorgen dat deze professionals geïnformeerd en voorbereid zijn op het moment dat de ECTR ingaat, heeft de DCRF met GCP Central afgesproken dat de e-learning al vanaf het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar is.

De e-learning is onderdeel van de activiteiten die de DCRF, als platform van alle bij klinisch onderzoek betrokken partijen onderneemt om ervoor te zorgen dat Nederland goed voorbereid is op de nieuwe wetgeving.

GCP Central is een trainingsbureau dat trainingen aanbiedt op het gebied van Good Clinical Practice (GCP). Daarbij combineert het bedrijf de nieuwste inzichten over (e)-learning met de praktijk van klinisch onderzoek. GCP Central ontwikkelt in opdracht van partijen zoals DCRF op maat gemaakte leeroplossingen die regels en richtlijnen tot leven wekken en implementatie in de praktijk bevorderen. Meer informatie vind je op http://gcpcentral.com.